Kwaliteit

Hoogwaardig coating systeem

Wij zetten ons continue in voor een hoogwaardig, duurzaam poedercoating systeem. Ons proces wordt nauwgezet getoetst aan de geldende normen en eisen, zowel door metingen tijdens het coatingproces alsmede door onderzoek in ons eigen testlaboratorium.

Qualicoat gecertificeerd

Van der Meer Oppervlaktetechniek is Qualicoat gecertificeerd. Ons proces is dan ook gebaseerd op de specificaties die Qualicoat definieert. Opdrachtgevers kunnen erop vertrouwen dat aluminium producten die door Qualicoat-licentiehouders worden gepoedercoat, voldoen aan de eisen van een duurzaam coatingsysteem.

Brancheorganisaties

Om de kwaliteit van ons product te kunnen blijven garanderen zijn wij aangesloten bij de brancheorganisaties Vereniging ION en VMRG. Hierdoor blijven wij op de hoogte van onder andere de nieuwste technische ontwikkelingen en veranderingen in wet -en regelgeving.

 

Qualicoat

Qualicoat is een onafhankelijke kwaliteitsorganisatie die zich inzet voor de kwaliteit van de processen en producten voor coatings op aluminium, bestemd voor architectonische toepassingen. Qualicoat definieert uitgebreide kwaliteitseisen ten aanzien van het algehele proces en houdt nauw toezicht op de naleving hiervan.

Coaters die in het bezit zijn van het kwaliteitslabel dienen de producten te behandelen overeenkomstig de gedefinieerde specificaties en dienen enkel gebruik te maken van coatings en chemische voorbehandelingen die zijn goedgekeurd door Qualicoat.

De aangesloten bedrijven worden een aantal keer per jaar onaangekondigd bezocht door een inspecteur van een onafhankelijke keuringsinstantie. Tijdens deze keuring worden onder andere de apparatuur en de baden gecontroleerd, logboeken nagekeken en de producten steekproefgewijs gecontroleerd. Ook worden proefstukken meegenomen voor laboratoriumonderzoek.

De Vereniging ION voert het beheer over het Europese kwaliteitslabel Qualicoat in Nederland. 

Download hier ons Qualicoat certificaat:PDF Icon

EN 1090

Van der Meer Oppervlaktetechniek is NEN EN 1090 gecertificeerd. Ons poedercoating proces voldoet aan de eisen die de NEN EN 1090 stelt aan stalen en aluminium constructiedelen. Ons proces wordt regelmatig gekeurd door een gecertificeerde instelling om na te gaan of deze nog voldoet aan de geldende eisen.

Download hier ons certificaat: PDF Icon

Vereniging ION

Vereniging ION (Vereniging Industrieel Oppervlaktebehandelend Nederland) houdt zich hoofdzakelijk bezig met het ondersteunen en stimuleren van het kwaliteitsbewustzijn bij de aangesloten leden. Leden zijn ondernemingen die actief zijn in de oppervlaktebehandelende industrie.

De Vereniging ION biedt ondersteuning op het gebied van vaktechnische ontwikkelingen en kwaliteitsdocumenten. Binnen de Vereniging ION bestaan technische werkgroepen die zich bezig houden met specifieke ontwikkelingen op het gebied van onder andere staal en aluminium, poeders en nieuwe apparatuur. Ook worden zaken besproken als kwaliteit, het proces en de verschillende voorbehandelingsmethoden. Ook word aandacht besteed aan informatieoverdracht en netwerken.

VMRG

De Vereniging Metalen Ramen en Gevelbranche (VMRG) is een zelfstandige brancheorganisatie die producenten van aluminium en staal vertegenwoordigt. De VMRG streeft naar een sterkere positie van de gevelbouwbedrijven en stimuleert de innovatie van proces en product.

Aangesloten bedrijven bij de VMRG worden ingedeeld in VMRG-leden en VMRG-partners. De VMRG-leden zijn producenten van aluminium en stalen gevelelementen. De VMRG-partners zijn bedrijven die producten of diensten leveren aan de VMRG-leden.

Alle VMRG-leden zijn in het bezit van het VMRG-keurmerk. Dit keurmerk omvat een verzameling kwaliteitseisen en afspraken, waaraan elke betrokkene in de productieketen zich moet houden. De VMRG-bedrijven, alsook de leveranciers en andere betrokkenen, zijn verplicht conform deze eisen te leveren. De producten en diensten die ze leveren voldoen aan de VMRG-Kwaliteitseisen en adviezen.

VMRG Oppervlaktebehandeling, gegarandeerde kwaliteit

Van der Meer Oppervlaktetechniek is een VMRG Oppervlaktebehandeling bedrijf en biedt hiermee gegarandeerd hoogwaardige kwaliteit op het gebied van Oppervlaktebehandeling. Als opdrachtgever is dit te herkennen aan het logo VMRG Oppervlaktebehandeling en wij kunnen dit aantonen met een geldig VMRG Oppervlaktebehandeling certificaat.

VMRG Oppervlaktebehandeling is een groep van professionele bedrijven op het gebied van Oppervlaktebehandeling die gegarandeerd voldoen aan de VMRG-Kwaliteitseisen. Bert Lieverse, voorzitter en directeur van de VMRG:''Alle gevelbouwers die bij de VMRG aangesloten zijn hebben het VMRG-Keurmerk. Zij willen zeker weten dat het bedrijf waar ze oppervlaktebehandeling aan uitbesteden ook voldoet aan de VMRG-Kwaliteitseisen. Het bedrijf dient in het bezit te zijn van een geldig Qualicoat, Qualisteelcoat, Qualanod of GSB Kwaliteitslabel en conformeert zich aan de VMRG-Kwaliteitseisen en Adviezen. Het logo VMRG Oppervlaktebehandeling en het bijbehorende certificaat bieden deze zekerheid. De VMRG Oppervlaktebehandeling bedrijven houden intensief contact, zowel onderling, als met de gevelbouwers. Zo blijven ze op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, delen ze kennis en wordt er samengewerkt aan innovatieve oplossingen om een duurzame gebouwde toekomst te garanderen.''

AluEco

De stichting AluEco wordt bestuurd door de VMRG en zet zich in voor de recycling van aluminium. Het hoofddoel van de stichting is erop toezien dat optimale recycling plaats vind tot hoogwaardige eindproducten met een minimum aan milieubelasting. Tevens stimuleert de stichting het gebruik van moderne geveltechniek voor duurzame gebouwen. Alle VMRG-bedrijven zijn aangesloten bij de stichting AluEco.

Download hier ons certificaat:  PDF Icon

 

  qualicoat            vmrg keurmerk                            Alueco

 

 

 

 

 

qualicoat

vmrg keurmerk

Neem contact met ons op

  • Telefoon +31 (0)20 – 447 02 45

PRIVACYVERKLARING

Bezoekadres

Nieuw zeelandweg 14
1045 AL
Amsterdam